perjantaina, kesäkuuta 07, 2013

Selkäkivuista, Karkkugospelista ja rekisteröidystä parisuhteesta

Terveiset Kemijärveltä. Täällä on sininen aurinkoinen taivas ja lämmintä parikymmentä astetta. Hieno alkukesän päivä. Iltapäivällä ja illalla on tarkoitus kokeilla, joko kala syö. Olen käynyt ennenkin tällä pienellä joella lähellä Pyhätunturia ja joskus saanutkin siitä jotakin.

Olen kirjoittanut täällä nettipäiväkirjassa selkä- ja jalkakivuista, jotka ovat vaivanneet. Nyt tuntuu, että ne ovat hellittäneet. On hyvin vähän asioita, jotka saa ilmaiseksi tai helposti. Kipujen poistuminenkaan ei ollut näitä asioita. Sain fysioterapeutilta ohjeet harjoitteluun - aika suuren määrän erilaisia lihasten venytyksiä ja liikkeitä, joilla parannetaan lihaskuntoa. Näitä hän kehotti tekemään aamulla ja illalla. Niitä olen nyt tehnyt, kutakin liikettä parikymmentä aamulla ja illalla ja joskus päivälläkin. Reilun viikon jälkeen kivut alkoivat hellittää ja parin viikon jälkeen lakkasivat. Fysioterapeutti muistutti, etten saa unohtaa venyttelyä ja lihaskunnon parantamista. Siis jatkan näitä, vaikka toisinaan tuntuu, ettei viitsisi. Msgneettivyö, josta kirjoitin, toi kyllä jonkin verran apua - varmaan siksi että se tuki selkää - mutta ei kuitenkin vienyt kipuja. Se olisi varmaan ollut liian helppoa.

Huomenna Karkussa evankelisen opiston rannassa on Karkkugospel-tapahtuma. Tapahtuman ohjelma löytyy osoitteesta www.sley.fi/nuoriso. Lähde nurmikolle kuuntelemaan musiikkia, puheita ja opetusta. Pyydetään, että olisi hyvä ilma.

Mediassa on ollut aika paljon esillä lähetystyöhön siunaaminen ja papiksivihkiminen tulevana sunnuntaina Suomen Lähetysseuran kesäjuhlassa Lähetysjuhlilla. Juhlassa siunataan lähetystyöhön rekisteröidyssä parisuhteessa elävä miespari ja toinen heistä vihitään samassa yhteyssä pastoriksi. On sanottu, että vaikka toimitaan näin, se ei tarkoita, että avioliittokäsitys olisi muuttunut. Minusta tämä on sanoilla ja käsitteillä kikkailua. On tapahtunut suuri muutos. Käsittääkseni kirkossa on perinteisesti ajateltu, että homosuhde ei ole Jumalan tahdon mukainen elämäntapa. Sitä on pidetty vääränä kuten varastamista tai uskottomuutta avioliitossa. Näin ei tietenkään enää ajatella, mikäli rekisteröidyssä parisuhteessa elävä miespari voidaan siunata ja lähettää lähetystyöhön. Jos joku kertoisi, että hän varastaa eikä pidä sitä pahana tai hänellä on avioliiton kaltaisia suhteita muihin kuin aviopuolisoonsa, häntä ei varmaan lähetettäisi lähetystyöhön, koska näitä asioita pidetään Jumalan tahdon vastaisina. Ei sanottaisi, että ratkaisevaa on, että hoitaa tehtävänsä hyvin. Mutta homosuhteessa elävä voidaan nyt lähettää.

Kirkossa tulisi pitää Raamattua ylinpänä uskon ja elämän ohjeena. Raamatun kanta siihen, onko homosuhde oikein vai väärin, on hyvin selvä.