maanantaina, huhtikuuta 18, 2011

Millainen ihminen on, millainen Jumala?

On hiljainen viikko. Se, mistä tämä viikko muistuttaa, ja Raamatun kohdat, joita tällä viikolla luetaan kirkoissa, kertovat, millainen on ihminen. Joku kavaltaa, kun saa rahaa ja kansanjohtajien hetkellisen tuen. Toinen kieltää koskaan tunteneensa, vaikka on oltu yhdessä vuosia ja hetki sitten on vakuuttanut aivan muuta. Joku luovuttaa ristiinnaulittavaksi säilyttääkseen suosion ja asemansa, jotkut valehtelevat, toiset jättävät parhaimman ystävänsä yksin. Ensiksi huudetaan: "Hoosianna" ja kohta huudetaan: "Ristiinnaulitse." Sellaisia me ihmiset olemme.

Pääsiäiviikko ja viikon Raamatun kohdat kertovat myös, millainen Jumala on. Hän suostuu kärsimään, pilkattavaksi ja kuolemaan. Tämän hän tekee meidän takiamme, meidän puolestamme. Hän riippuu ristillä ja rukoilee armoa häpäisijöilleen. Hän suorittaa tehtävänsä loppuun ja niin tuo pelastuksen meille kadotuksen ansainneille. Hän on luotettava ja uskollinen. Tällainen Jumala on.

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi hiljaisen viikon ja pääsiäisen jumalanpalveluksiin Karkun evankeliselle opistolle:

Tiistaina 19.4. klo 19 on hiljaisen viikon iltakirkko
Torstaina 21.4. klo 19 vietetään kiirastorstain messua
Lauantaina 23.4. klo 23 juhlitaan Herramme ylösnousemusta pääsiäisyön messussa
Maanantaina 25.4. klo 11 on toisen pääsiäispäivän messu

* * *

Ps Olen kirjoittanut nettipäiväkirjassani silloin tällöin koirastamme Sakusta. Eilen tapahtui onnettomuus. Saku törmäsi kovaa vauhtia ajavaa tavarajunaan. Saku sai juosta metsätiellä vapaasti ja rata ei ollut kovin kaukana. Kun hain Sakun radan vierestä ja lähdin kantamaan sitä, olin varma, että koira kuolee. Ilmeisesti niin pahasti kuin Minnan kanssa luulimme ei kuitenkaan käynyt. Toinen takajalka oli veressä ja jokin junan osa oli vienyt siitä yhden varpaan. Koira oli varmaan shokissa ja siksi vain makasi maassa. Eläinlääkäri nukutti Sakun ja ompeli haavan ja toisen pienemmän. Nyt Saku on kotona. Se on hyvin vaisu ja kävelee hyvin hitaasti ja välillä horjahtaa. Yöllä piti antaa kipulääkettä lisää. Lähipäivät varmaan kertovat, onko tapahtunut pahempaa. Toivomme parasta.