torstaina, elokuuta 26, 2010

Hame- ja housuväen leiri

Avioliitto tarvitsee hoitamista. Avioliiton hoitaminen ei yleensä tarkoita ihmeellisiä asioita. Hoitamista on, että puolisot ovat yhdessä. On aikaa, joka on varattu nimenomaan heille kahdestaan. Hoitamista on, että puhutaan asioista, suuremmista ja pienemmistä, joista toisella tai molemmilla on tarve puhua. Tehdään yhdessä, mistä ainakin toinen pitää. Ja sitäkin avioliiton hoitaminen voi olla, että kuullaan toisten parien kokemuksia - mikä heille on tärkeää avioliitossa, miten he ovat selviytyneet vaikeista tilanteista, mikä on auttanut ja auttaa heitä, mistä he ovat kiitollisia, kun ajattelevat liittoaan.

Eivät vain vaikeuksissa olevat avioliitot tarvitse hoitomista. Sitä tarvitsee jokainen avioliitto. Eikä sellaisia avioliittoja olekaan, joissa ei olisi vaikeuksia.

Hyvä mahdollisuus avioliiton hoitamiseen on lauantaina 9. ja sunnuntaina 10.10. Tuolloin Karkun evankelisella opistolla on Hame- ja housuväen avioliittoleiri. Leirin aikana puhutaan mm. naisen ja miehen erilaisuudesta, riitelemisestä ja siitä, miten voimme osoittaa toista kohtaan välittämistä ja rakkautta. Alustajina ovat Liisa ja Pentti Rantanen, Tiina Järvensivu ja Sami Törmä ja Hilkka ja Paavo Toikka. Aikaa varataan siihen, että avioparit voivat olla ja puhua kahdestaan. Leiriä ovat valmistelemassa Elina ja Tero Honkamäki, Marja ja Erkki Koskenniemi, Laura ja Petri Kulju, Tuula ja Ari Kuusela, Katri ja Jouni Perttula, Hilkka ja Paavo Toikka sekä Minna ja Jari Rankinen.

Leiri maksaa avioparilta 120 euroa. Hinta kantaa kahden täysihoidon omin liinavaattein ja leirin ohjelman.

Olet lämpimästi tervetullut, sinä ja puolisosi. Lisää voit kysyä opistolta Karkusta ja sinne voit ilmoittautua - puh. 03 513 4151 tai www.keokarkku.fi.

Tähän viikonvaihteeseen ei ole suunniteltu lastenhoitoa. Leiri on siis tarkoitettu puolisoille kahdestaan.