maanantaina, helmikuuta 01, 2010

Saku tuli taloon

Meillä ei ole ollut koiraa, eikä minun tai Minnan lapsuudenkodissakaan. Nyt on. Kävimme tänään hakemassa kotiimme marraskuussa syntyneen ruskean pitkäkarvaisen mäyräkoiran. Koiran hankkimista on suunniteltu aika kauan ja nyt se toteutettiin. Kasvatuskodissa pentueen kaikkien koirien nimet alkoivat z-kirjaimella. Meidän pentumme oli Zatopek. Nyt sen nimi on Saku. Aika näyttää, miten selviydymme meille uudesta tehtävästä, koiran kasvattamisesta. Hienoa jos saan Sakusta kaverin kesän kala- ja syksyn metsästysreissuille. Mäyräkoira saattaa hyvin innokkasti noutaa metsästetyn sorsan.

Huomenna tiistaina jatkuu Vammalan Luther-talossa (Valkamakatu 4) tämän talven ja kevään raamattuluentosarja. Illan aihe on Miten löytää oma paikka Jumalan valtakunnan työssä? Seurakunta on Kristuksen ruumis – mitä se tarkoittaa? Ilta alkaa klo 18.30. Olet lämpimästi tervetullut.

Tämän viikon torstaina on raamattuluento Porissa Sleyn rukoushuoneessa (Varvinkatu 3). Illassa luetaan psalmit 90 ja 91 ja puhutaan niistä. Ne kertovat ikuisesta Jumalasta, turvasta, joka kestää, ja Jumalan huolenpidosta. Ilta alkaa klo 18. Myös tähän iltaan olet lämpimästi tervetullut.

2 Comments:

Blogger Hannu Kilpeläinen said...

Onneksi olkoon Saku-mäyriksestä, Jari. En voi olla kehaisematta, että myös minä olen ollut yli kahden vuoden ajan ylpeä koiranomistaja. Meidän koiramme on avioliittomme toinen, välissä on ollut 30 vuotta ja neljä kissaa, joista kolmen nimi on ollut Musti ja viimeisen Nikodeemus. Koiramme on mopsi-tyttö, nimeltään Mandi.

Sanotaan, että koirat muistuttavat isäntäänsä, tai toisinpäin. Mandi on mopsien tavoin tavattoman itsepäinen, mutta kiltti. Se ei oikeastaan osaa tai ainakaan halua oppia mitään, istuu mielellään sylissä ja makoilee sohvalla silkkityynyillä. Mopsit ovat kiinalaisperäinen kuninkaallinen rotu, joita on suosittu myös Englannin hovissa. Erään määritelmän mukaan mopsi on pikkuporvarillisuuden perikuva.

Aika näyttää, minkälainen Sakusta tulee. Mäyrikset ovat yleisesti sitkeitä, pelkäämättömiä ja usein hullunrohkeitakin. On tapauksia, joissa mäyris on rynnännyt suin päin karhunkin kimppuun. Yleensä ne ovat hyviä metsästyskoiria. Kyllä sinulle mäyräkoira hyvin sopii. Ja minulle mopsi.

Kun luodit vinkuvat ja sota ympärillämme riehuu, ei ole mitään rentouttavampaa kuin lähteä koiran kanssa kävelemään. Onneksi sinäkin saat nyt nauttia tästä.

Onnea ja iloa elämälle Zatopekin kanssa.

Hannu Kilpeläinen
Tampere

11:53 ip.  
Blogger Jari Rankinen said...

Hannu

Kiitos onnen ja ilon toivotuksista. Ja mielenkiintoisesta selvityksestä koirien luonteesta, joka saattaa kertoa isännän piirteistä.

Jari

8:59 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home