sunnuntaina, tammikuuta 11, 2009

Taivas on kuitenkin auki

Menneellä viikolla Vammalan - siis Sastamalan - paikallislehtien ilmoituksissa kerrottiin, että Vammalan seurakuntatalolla on Kyllä elämälle -tilaisuus tänään sunnuntaina klo 16. Tilaisuuden järjestäjä on Vammalan seudun ev.lut. Kansanlähetys. Tilaisuuteen oli pyydetty puhujiksi Heikki Nummijärvi ja Markus Malmivaara. Eilen seurakunnan vt. kirkkoherra Hannu Kilpeläinen oli ilmoittanut, ettei tilaisuutta pidetä Vammalan seurakuntatalossa. Seurakuntatalossa ei ollut toista tilaisuutta samaan aikaan. Kyse oli periaatteesta: kyseistä tilaisuutta ei saa pitää seurakunnan tiloissa eikä ilmeisesti Kansanlähetyksen tilaisuuksia muulloinkaan. Ei ainakaan niin kauan kuin asiasta päättää nyt virkaatekevä kirkkoherra. Tilaisuus pidettiin toisessa paikassa - Vammalan keskustan erään liikehuoneiston alakerran kokoontumistilassa. Kuulin, että tilaisuus oli hyvä, siunattu kokoontuminen. Ja väkeä oli runsaasti paikalla.

Tällaista ratkaisua on vaikea ymmärtää. Seurakunnan jäsenet järjestävät tilaisuuden, jossa julistetaan Jumalan sanaa mutta he eivät saa kokoontua seurakunnan tiloissa. Seurakuntataloa käyttävät hyvin monet järjestöt ja tahot mutta yhdistys, joka edustaa kirkkomme virallista lähetysjärjestöä, ei saa käyttää seurakuntataloa. Vaikea on ymmärtää myös sitä, että tilaisuuden pitäminen seurakunnan tiloissa perutaan päivää ennen tilaisuutta.

Mietin, onko tämä todella sitä, mitä esimerkiksi seurakunnan luottamushenkilöt tahtovat? Tai mitä seurakunnan työntekijät haluvat. Tai mitä hiippakunnan johto toivoo. Jos nämä ovat sitä mieltä, että nyt tehdään ratkaisuja, joita ei pitäisi, heidän tulisi ilmaista tämä.

Kerrotaan eräästä lähetystyöntekijästä ja maallikkosaarnaajasta noin sadan vuoden takaa. Toisinaan kirkkoherrat sulkivat kirkon ovet eikä hän päässyt julistamaan kirkkoihin. Hän tapasi sanoa: - Taivas on kuitenkin auki. Seurakunnan tilojen ovet voidaan laittaa kiinni mutta evankeliumia siitä, että Jeesus on avannut taivaan ja sinne pääsee Jeesukseen uskomalla, ei voi kahlita.

Raamatussa on tämä lupaus: "Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen." (Room 8:28). Kaikki - sekin mikä tuntuu niin ikävältä ja raskaalta.

12 Comments:

Blogger Sydänkäpynen said...

Hei Jari

Taivas on auki ja sen kutsu voimassa yhä. Uskon, että nämä koettelemukset kääntyvät voitoksi ja saamme hämmästellä kuinka Jumala tuo uskovia yhteen yli rajojen. Etsijöitä on paljon ei anneta esteiden lannistaa vaan ollaan Jumalan kanava maan päällä.

EN usko, että puhe Kirkkoherra Kilpeläiselle meidän ihmisten suulla auttaa. Uskon, että Jumala kohtaa Hänet vielä. Meidän tehtävä on vain rukkoilla vaikka emme aina ymmärrä.

Jumalalle mahdottomuus on mahdollisuus.

Katsotaan Jeesuksen alati.HÄn on toivo ja tulevaisuus

9:44 ip.  
Blogger Timo Koivisto said...

Koska tämän blogin viralliseksi käytännöksi mainostettu tapa ilmoittaa kirjoittajan nimi ja paikkakunta ei näytä koskevan kaikkia (samanmielisiä?) kommentoijia (ks. esim. yllä oleva kommentti), niin liitän alle sen kommentini, joka nimimerkki PPPalmun toivomuksesta poistettiin postauksen "Miksi pitäisi olla kirkon jäsen?" kommenteista.

Oliko poistamisen tosiasiallisena syynä sen näkemyksen eroavaisuus tämän blogin virallisesta linjasta? Eli samaan aikaan kun kavahdetaan toisinajattelijoiden vainoa kirkossa, niin syyllistytäänkö itse samaan? Muutummeko itsekin sen kaltaisiksi, joiden kanssa painimme?

Timo Koivisto
Okeroistentie 45
15800 LAHTI

Kommenttini löytyy siis täältä:

http://timokoivisto.blogspot.com/2009/01/miksi-pitisi-pysy-kirkossa-jari.html

1:56 ip.  
Blogger Sydänkäpynen said...

Hei

En osannut arvata, että huolimattomuuteni aiheuttaa näin syvällistä pohdintaa.

Laitampa tietoa itsestäni lisää niin rauha ja rakkaus säilyy sekä voimme painia Kristuksessa jatkossa.

Saara Suihko Joensuu

10:32 ip.  
Blogger Harri_I said...

Kuulostaa perin kummalliselta. Olisi mukavaa kuulla seurakunnan kannanotto kyseiseen tapaukseen.

Yhtä blogia lukemalla kun voi joskus saada asioista varsin yksipuolisen kuvan.

Harri Inkinen
Tyrvää

12:45 ip.  
Blogger Unknown said...

Arvoisat kristillisten yhdistysten / kirkkojen johtajat

Sain viime yönä käskyn Herraltamme Jeesukselta:”Lähetä heille vaatimus, koskien Minun Seurakuntani nimitysasiaa. Te ette saa käyttää sanaa "seurakunta" ja siihen liittyviä tehtävänimikkeitä organisaationne toiminan tukemiseksi, koska te ette edusta yksin, ettekä yhdessä Minun Seurakuntaani paikkakunnallanne. Teidän on julkisesti ilmoitettava asia kaikelle kansalle”. Vielä Hän sanoi: "Te saatte käyttää kaikkia muita nimiä ja nimikkeitä ihan vapaasti harkintanne mukaan".

Joh. 2
17. Silloin hänen opetuslapsensa muistivat, että on kirjoitettu: "Kiivaus sinun huoneesi puolesta kuluttaa minut."

Mauri Riiho
Tampere

8:23 ip.  
Blogger simon said...

Joskus tuntuu siltä, että joillakuilla on mennyt sekaisin käsitteet:erotkaa siitä.. ja he erottavat teitä yhteydestään..Varsinkin mistä olisi erottava ja mistä taas erotetaan,kun tahtoo olla kuuliainen Jumalan Sanalle ja seurata Jeesusta.

Simo Törmälä
Punkalaidun

8:58 ap.  
Blogger Sydänkäpynen said...

"Ole vähässä uskollinen" sana kehoittaa.

Tätä maailmaa ja vanhaa kotikaupunkia Vammalaa seuratessani tulen surulliseksi. Enää päämäärä edes kristityillä ei ole sama vaan jokainen luotsaa omaa venettään. Veneiden kyljessä komeilee laivueen nimi isoin kirjaimin: Ev.lut seurakunta, helluntaiseurakunta, vapaakirkko, henotes seurakunta, nokia missio jne. Laivat lähtevät samasta satamasta mutta eivät pidä yhtä. Jokaisella on sama kartta ja päämäärä taivas mutta keskellä ulappaa käydään kova sota. Kasteesta, uuden käännöksen uskottavuudesta, naispappudesta, homoista. Matkan tarkoitus hämärtyy ja viha lietsoo elämän aalloilla.

Minä olen niin väsynyt tähän touhuun! Ihan oikeesti ihmiset mikä teitä vaivaa.?! Jeesus kulki kansan keskellä aiheutti kyllä erimielisyyttä ja vihaakin mutta Hänen puheensa ja olemuksensa säteili rakkautta.

Se mitä ihminen kaipaa on henkilökohtainen rakkauden kokemus Jeesuksen kautta joka antaa pelastuksen kautta ikuisen elämän. Tämä on meidän kristityiden tehtävä. LEVITTÄÄ RAKKAUTTA JA OHJATA JUMALAN TUNTEMISEEN.

Ettekö huomaa kuinka omien veneidenne luotasaaminen rikkoo kristillistä perheyhteyttä. Väliäkö sillä mistä raamatusta evankeliumi julistetaan vanhasta vai uudesta käännöksestä, kaste ei pelasta ketään, kapea katseisuus ei edistä yhteyskristillisyyttä johon meitä kehoitetaan.

Ihan oikeesti ollaan vähässä uskollisia eli evankeliumin levittämisessä. Kasvetaan aikuisiksi ja pidetään yhtä. Meistä jokainen on osa JUMALAN PERHETTÄ=SEURAKUNTAA.

Voiko kukaan olla niin täydellinen, että heittää ensimmäisen kiven? Herra varjele ja pidä meidät nöyränä

Saara Joensuu

3:31 ip.  
Blogger Eero said...

Hyvä Saara!
Sinun huokaus kristittyjen eripurasta on oikein. Kuitenkin koen ettei kastetta ole tuotu esille riittävästi siinä merkityksessä, että se onkin etuoikeus ja varsinainen evankeliumi. Meidän sydämiä särkee ja tekee araksi kiistely ihmisten välillä. Kuitenkin kaste on tulvillaan, aivan ylitse pursuavaa Jeesuksen rakkautta ja ainaista läsnäoloa. Kasteen tähden uskallan luottaa ja uskoa että olen Vapahtajani oma ja että voin luotta että saan kaikki syntini anteeksi, ne vielä tekemättömätkin synnit, toivon ja rukoilen kuitenkin että Jumala varjelisi minua niistä.

Polsan Eero
Parkanosta

12:32 ip.  
Blogger Sydänkäpynen said...

Eero

Mukava kuulla, että hätä koskettaa. Hätä ajaa rukoilemaan ja rukous liikuttaa kättä joka liikuttaa koko maailmaa.

Kaste on etuoikeus ja yksi sagramentti. Kaste ei pelasta kuitenkaan yksinään ketään. Vaikka lapsena olemme saaneet kasteen lahjana niin emme voi elää kasteen ja viimeisien päivien väliä kuinka haluamme.

Elämän tarkoitus on olla Jeesuksen rakkauden kohde. ILman henkilökohtaista uskoa Jeesukseen on kaste, sana ja muu turhaa. Kukaan ei saa elää uskossa, että kaste pelastaa ainoastaan.

Jeesus antakoon voimaa kasvattaa lapsiamme terveelliseen uskoon joka antaa ikuisen elämän. Jeesus kirkasta totuus silmiemme eteen.

Saara Joensuu

7:12 ip.  
Blogger Pena said...

Joka uskoo kolmiyhteisen Jumalan nimeen suoritetun kasteen pelastavan, uskoo. Mitä muuta edellytetään. Emmehän me voi teoillamme tai tekemättä jättämisillämme pelastautua.

Martti Pentti
Kotka

8:26 ip.  
Blogger Eero said...

Kuuleppas Joensuun Saara.
Ei meidän pidä vaan me saadaan ja meille annetaan. Luotan siihen että syyllisyytensä tuntevaa ei moukoiroida vaatimuksin vaan evankeliumin lupauksin. Jumalattomille kuuluu lainsaarna ja ilmoitus syntiseksi ja syylliseksi Jumalan kaikkiin rikkomuksiin. Lakikin on evankeliumia jos sitä katsotaan mitä se antaa, se suojelee vääryyksiltä ja pahoilta teoilta jos lakia noudatetaan

10:53 ap.  
Blogger Eero said...

Anteeksi jos olin tuossa sormi pystyssä ja että söhläsin tämän jutun kanssa että tämä tuli erikseen yllä olevasta.

Polsan Eero
Parkanosta

10:55 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home