keskiviikkona, marraskuuta 26, 2008

Hoosianna

Lähetin hetki sitten tukirenkaalleni kirjeen. Sen loppuun kirjoitin näin:

Ensi sunnuntaina – jos Jumala suo – laulamme jumalanpalveluksissamme ”Hoosianna”. Alkaa joulua edeltävä adventtiaika. Valmistaudumme suureen juhlaan.

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina luetaan raamatunkohta, jossa kerrotaan Jeesuksen ratsastaneen aasilla Jerusalemiin. Hän toteutti sen ennustuksen, joka on profeetta Sakarjan kirjassa: ”Iloitse, tytär Siion! Riemuitse, tytär Jerusalem! Katso, kuninkaasi tulee. Vanhurskas ja voittoisa hän on, hän on nöyrä, hän ratsastaa aasilla, aasi on hänen kuninkaallinen ratsunsa.” (Sak 9:9). Aasilla ratsastaminen kertoo muustakin kuin siitä, että Jumalan lupaukset toteutuvat. Jeesus ei saapunut ylväästi komealla hevosella. Hän tuli vaatimattomalla, matalalla aasilla. Tahtoisiko Herramme sanoa tällä, ettei hän ole korkealla ja kaukana meistä? Hän tulee lähelle meitä, meidän tasollemme. Voimme tarttua hänen. Voimme uskoa häneen. Hän tulee meitä niin lähelle, että hän voi pelastaa meidät ikuiseen elämään. Hän on luvannut pelastaa jokaisen, joka uskoo häneen.

Tällainen Vapahtaja on syntynyt maailmaan. Hänessä Jumala itse - taivaan ja maan Herra – tuli lähelle meitä. Niin lähelle että voimme tuntea Jumalan ja uskoa häneen. ”Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja.” On syytä juhlaan jokaisella, koska jokaista varten Vapahtaja tuli maailmaan.

-----

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 30.11. on messu Karkun evankelisella opistolla. Messu alkaa klo 11. Erkki Koskenniemi johtaa messun, minä saarnaan. Messun jälkeen opistolla on mahdollisuus nauttia hyvä, monipuolinen adventtilounas. Lounaan hinta on aikuisilta 15 euroa ja alle 15-vuotiailta 7 euroa. Perhelippu maksaa 35 euroa, alle 5-vuotiaat voivat syödä ilmaiseksi. Messun jälkeen kaikille on tarjolla kirkkokahvit. Lämpimästi tervetuloa.

Ensimmäistä adventtisunnuntaita edeltävänä lauantaina meillä on kotona Satakunnan Sakin nuortenilta. Ilta alkaa klo 18. Toivomme, että kotimme käy ahtaaksi. Lämpimästi tervetuloa myös tähän iltaan. Osoitteemme on Tampereentie 10 as 1.

5 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

4:31 ap.  
Blogger Pena said...

Hyvä herra Koivuhovi, kenties pastori Rankisen kommentointi on tyrehtynyt siihen, että sinä olet suunpieksemiselläsi tehnyt sen jokseenkin hankalaksi ja jopa vastenmieliseksi.

Martti Pentti
Kotka

9:00 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

7:24 ip.  
Blogger Pena said...

Pastori Rankinen tietääkseni rikkoi korkeintaan tasa-arvolakia vastaan, ei siis kirkon oppia vastaan, irtisanoutui itse virastaan ja on edelleen oikeutettu toimimaan kirkon pappina.

Martti Pentti
Kotka

8:42 ip.  
Blogger Jari Kuusi said...

Martti Pentti. Kiitokset kyvystäsi ja halustasi nähdä ristiriitojen yli ja asettumisestasi vastustamaan parjausta, jonka kohteeksi Jari Rankinen on joutunut.
En ole täällä Jari Rankisen pyynnöstä tai puolesta kiittelemässä; mieltäni vain lämmittää se, että haluat tehdä oikeutta Jari Rankiselle, vaikka varmasti edelleenkin olet hänen kipakka naispappeuskantansa arvostelija. Kotimaan blogikeskusteluissa myös Jorma Hentilä (ei varmastikaan tietyissä asioissa Jari Rankisen hengenheimolainen)on ilmaissut tukensa ja ymmärtämyksensä Rankisen poliisille tekemän tutkintapyynnön johdosta. Hänkin pitää vastenmielisenä herjaamista ja parjaamista, kohdistuipa se keneen tahansa - vaikka sitten mielipidevastustajaan.
Tämä on juuri sitä asennetta, mihin minäkin haluan pyrkiä: Ollaan sitten vaikka kuinka eri mieltä asioista, mutta ei silti sallita vastustajan valheellista parjaamista, ei omien eikä vieraitten taholta.
Rehellistä ja oikeamielistä vastustajaa ja hänen mielipiteitään on myös helppo kunnioittaa.

Jari Kuusi
Kyyjärvi

10:46 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home