lauantaina, syyskuuta 13, 2008

Kuulumisia

On ollut erilainen lauantai. Varsinkin se on ollut erilaista, että olemme olleet Minnan kanssa kahdestaan. Pojat lähtivät eilen Karkun evankeliselle opistolle, jossa pidetään viime kesän rippikoulujen jatkoriparit. Vanhempi pojistamme oli riparilla isona, nuorempi toisella leirillä leiriläisenä. Varmaankin näitä päiviä, jolloin olemme kahdestaan, on tulevaisuudessa paljon useammin. On ollut mukava olla kaksin.

Eilen illalla olin Pomarkussa. Siellä on kerran kuukaudessa seurakuntatalossa ilta, jossa on alustus sovitusta aiheesta, laulua, rukousta, seurakuntalaisen puheenvuoro, keskustelua ja iltatee. Lapsille on omaa ohjelmaa. Oli oikein hyvä ilta. Erityisen hienoa oli, että seurakunnan maallikot kantoivat illasta suurelta osin vastuun. Mukana oli 30-40 aikuista, lapsia taisi olla jonkin verran yli kymmenen. Puhuin ja näytin kuvia aiheesta Jumala vai Allah?

Huomenna menen saarnaamaan messuun Tampereelle. Jumalanpalvelus alkaa Luther-talossa klo 11. Tampereen Luther-talon pastori Lasse Räty saarnaa messussa Karkun evankelisella opistolla samaan aikaan. Minä siis vastavuoroisesti saarnaan hänen kirkossaan Tampereella. Lasse veti viime kesänä opistolla yhden rippikoulun ja siitäkin syystä on hienoa, että hän on toimittamassa jumalanpalvelusta huomenna opistolla. Jatkorippikouluun osallistuvat nuoret ovat mukana jumalanpalveluksessa.

Viikon kuluttua messussa opistolla on erityinen juhla. Siunaamme Riikka Lindroosin osa-aikaiseen lapsi-, varhaisnuoriso- ja perhetyönsihteerin tehtävään. Riikka on aloittanut tässä tehtävässä Sleyn palveluksessa syyskuun alussa. Jumalanpalvelus alkaa - kuten opistolla aina - klo 11. Lämpimästi tervetuloa silloinkin.

Nettipäiväkirjani edellisessä kirjoituksessa kerroin, että olen kirjoittanut kirjan ja sen pitäisi tulla painosta 1.10. Olen myynyt kirjoja jo melko suuren määrän. Kiitos kaikille tilaajille. Kirjan voi tilata minulta sähköpostitse - jari.rankinen@kopteri.net. Postitan sen tilaajille heti, kun kirja saadaan painosta. Tilauksen voi tehdä myös Kustannusosakeyhtiö Arkin sivulla - www.kustannusarkki.fi.