perjantaina, toukokuuta 02, 2008

Varsinaiseen työhön

Olen tässä nettipäiväkirjassa usein kirjoittanut toiveestani saada keskittyä pastorin varsinaiseen työhön. Aikaa ja voimia ovat vieneet liikaa muut asiat. Näyttää siltä, että jatkossa saan keskittyä varsinaiseen työhön. Saan opettaa Jumalan sanaa. Saan keskittyä evankeliumin julistamiseen. On jumalanpalveluksia, nuorteniltoja, raamattuluentoja, seuroja, kirkollisia toimituksia ja sielunhoitoa. Tuntuu oikein hyvältä.

Moni miettii kirkkomme ja seurakuntiemme tulevaisuutta. Mihin suuntaan kirkko kulkee? Millaisiksi seurakuntamme muuttuvat tai ovat muuttumassa? Moni kysyy näitä huolestuneena tai ahdistuneena. Tulevaisuudesta tiedämme hyvin vähän. Kuitenkin tästä voimme olla varmoja: Jumalan sanaa ja evankeliumia hyvästä Vapahtajasta kannattaa julistaa. Jumalan sana voi korjata paljon. Jumalan sanan mukainen evankeliumi antaa ihmiselle perustan, jolla on turvallista olla. Perustan joka kestää tämän elämän myrskyissä ja tämän elämän jälkeen.

Ensi sunnuntaina saan olla toimittamassa jumalanpalvelusta Karkun evankelisella opistolla. Heikki Lehtimäki on liturgina, minä saarnaan. Kanttorina on Ilpo Vuorenoja ja lauluryhmä laulaa hänen johdollaan. Lämpimästi tervetuloa! Jumalanpalvelus alkaa klo 11.

Jotkut ovat kysyneet, milloin on lähtöjuhlani Vammalan seurakunnan kappalaisen virasta. Enkö halua että sellainen pidetään? Jätänkö virkani ilman juhlaa? Muutama viikko sitten työtoverini Vammalan seurakunnassa soitti ja kysyi, haluanko, että järjestetään lähtöjuhla. Sanoin haluavani. Se olisi hyvä tapa päättää tämä vaihe elämässäni, se olisi minulle mahdollisuus kiittää menneestä kymmenestä vuodesta – vaikka tarkoitus onkin, että jään Vammalaan. Ymmärsin, että juhla järjestetään. Sen jälkeen kuulin, että kirkkoherran sijaisen mielestä lähtöjuhlaa ei tulisi tai saisi järjestää. Kahvit voitaisiin juoda työntekijäkokouksen yhteydessä. Pidin parempana, että kahvit työtovereiden kanssa juotaisiin meillä kotona – kuten tehtiinkin.

Lähtöjuhlaa ei siis ole. Mutta tulojuhla on tulossa. Se on sunnuntaina 11.5. klo 18 Vammalan Luther-talossa. Juhlassa on myös tehtävään siunaamiseni. Pidän sitä hyvin tärkeänä. Olen saanut kutsun tehtävää, josta en varmasti selviydy omin voimin. On tärkeää, että seurakunta rukoilee puolestani – tässä juhlassa, ennen sitä ja sen jälkeen. Olet lämpimästi tervetullut myös tähän juhlaan. Katsomme eteenpäin.