tiistaina, huhtikuuta 22, 2008

Opettajana raamattukurssilla

Olin eilen ja tänään opettajana Karkun evankelisen opiston raamattukurssilla. Opetin Ilmestyskirjaa. Luimme sitä, yritin selittää ja keskustelimme. Vielä huomenna jatkamme.

Raamattukursseja Karkun evankelisella opistolla on pidetty jo hieman yli 20 vuotta. Kurssi on kolmen kuukauden mittainen. Se alkaa syyskuun ja helmikuun alussa. Jotkut opiskelevat syksystä kevääseen kahdella kurssilla peräkkäin. Nyt meneillään olevalla kurssilla on viimeinen viikko. Perjantaina on päättäjäispäivä.

Kurssilla opiskellaan - tottakai - Raamattua. Raamatun kirjoja käydään läpi luku luvulta, jae jakeelta. Lisäksi opiskellaan mm. luterilaista uskonoppia, kirkon historiaa ja sielunhoitoa. Iltapäivisin ja iltaisin on mahdollisuus moniin harrastuksiin. Tänään kurssilaiset suunnittelivat souturetkeä keväisellä, aurinkoisella Rautavedellä. Keskustelut vapaa-aikana muiden opistolla opiskelevien kanssa tai sielunhoidolliset keskustelut opettajien kanssa ovat tärkeä osa kurssia.

Kurssilla on nuorempia ja vanhempia. On nuoruuden intoa ja elämänkokemusta. Tämä tekee kurssilla opettamisen erityisen mielenkiintoiseksi. Varmasti myös kurssilla opiskelun.

Jokaisella kristityllä saisi olla elämänsä aikana muutaman kuukauden jakso, jona erityisesti paneutuu pyhään kirjaamme ja uskomme perusteisiin. Mitä jos lähtisit raamattukurssille ensi syksynä? Voisitko pitää vuorotteluvapaan tai tauon muusta opiskelusta? Tai ehkä ovat vasta jäänyt eläkkeelle. Vaimoni kävi tämän kurssin opiskeluaikanaan eikä ole katunut, vaikka opiskeluaika sen takia hieman venyi. Kurssista kerrotaan lisää Karkun evankelisen opiston kotisivuilla - www.keokarkku.fi.

Totesimme tänään, että Ilmestyskirjassa on paljon, mikä voi ahdistaa ja pelottaa. On järkyttäviä kuvauksia, mitä tässä maailmassa tapahtuu - on sotia, sairauksia, luonto voi pahoin, Jumalaa pilkataan ja Jumalan omia vainotaan. Kirja piirtää totuudenmukaisen kuvan maailmasta. Ilmestyskirjan pääasia ei kuitenkaan ole kertoa pahoja asioita tästä maailmasta. Pääasia on rohkaista Jumalan omia. Jumalalla on valta -näyttää tässä maailmassa miltä tahansa. Tapahtuu, minkä hän sallii tai tahtoo. Jumalalla on hyvä suunnitelma ja hän toteuttaa suunnitelmansa. Hän johtaa tätä maailmaa kohti sen päätöstä ja uutta luomista. Jumala pitää erityisesti huolta omistaan. Heitä vastaan voidaan hyökätä mutta heitä ei voida viedä Jumalan käsistä. Jeesus on Voittaja ja sanoo viimeisen sanan. Kannattaa pysyä hänen puolellaan. Ne, jotka pysyvät, voittavat lopulta ja ovat siellä, missä ei ole mitään pahaa. Sinne Jeesus on avannut tien. Hän on kuollut, sovittanut synnit ja noussut kuolleista. Sen takia syntinen ihminen voi olla Jumalan lapsi, Jumalan erityisen huolenpidon kohde ja osallinen ikuisesta elämässä Jumalan luona.