keskiviikkona, huhtikuuta 30, 2008

Kristitty koti

Kirjoitin jutun Kotimaan blogeihin otsikolla Kristitty koti. Juttu löytyy osoitteesta www.kotimaa.fi/kotimaa.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Luin tuota linkkiä, en juttuasi löytänyt ja silmille pomppasi ensimmäiseksi juttu, jossa Huovinen kertoi kaikkien paitsi luterilaisen kirkon oppien olevan "skismassa".

Se on outo sana, "skisma". Itse en sitä ymmärrä, mutta käsittääkseni se tarkoittaa eroa Jumalasta?

Miten voi ihminen, jumalankieltäjä, piispa ja Huovinen kertoa, että kaikki luterilaisen kirkon ulkopuolisuus on "skismaa"?


Matti Vehviläinen
Kerava

10:06 ap.  
Blogger Pena said...

Skisma tarkoittaa hajaannusta ja erimielisyyttä. Skismaattinen tarkoittaa uskonnollisessa kielessä kirkon järjestystä koskevista syistä kirkosta eronnutta. Eroa Jumalasta sana ei tarkoita, ellei katolisten tavoin katso, että vain kirkon sisällä on pelastus.

Martti Pentti
Kotka

8:19 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Et ehkä ymmärtänyt, kuten yksisilmäiset harvoin ymmärtävät, että kysymykseni oli retorinen; besserwisserismisi kylvettiin siis kovin kylmälle ja karulle kalliolle.

Mutta mitä tulee näihin uskonlahkoihin ja muihin niin tutustuttani tähän nokia missioon ja sen toimintaan niin enhän mä oikeasti voisi ikinä kuulua kirkkoon, jossa puhutaan sekavia "kielillä" ja niitä sitten Koivisto "tulkkaa".

Mielestäni yhtä sekapäistä touhua kuin muillakin lahkoilla.

Aionkin siis tutustua ortodoksisuuteen. Katolilaisuus ei käy minulle, sillä en pidä paavia enkä niitä kultaan pukeutuvia ylimyksiä vatikaanissa lainkaan kristuksen sijaisina tai edes palvelijoina.

Voisin väittää, että jos Kristus tulisi keskuuteemme tänään hän antaisi potkut kaikille kirkoille ja lahkoille.

Enhän minäkään sen vähempään voi tyytyä jos kerta haluan olla omantuntoni kanssa rauhassa.

Matti Vehviläinen
Kerava

3:48 ip.  
Blogger Pena said...

'Besserwisserismi' ei ollut omaani, vaan Nykysuomen sanakirjan. En myöskään vastannut retoriseen kysymykseesi, vaan siihen, että sanoit skismaa oudoksi sanaksi, jota et ymmärrä.

Martti Pentti
Kotka

9:09 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home