lauantaina, elokuuta 18, 2007

Täällä Afganistan

Saavuimme torstaiaamuna yön kestäneen lennon jälkeen Afganistaniin. Elokuussa Suomessakin on ollut helteitä. Täällä on selvästi kuumempaa - varjossa on näinä päivinä ollut hieman vajaa 40 astetta. Ensimmäisenä päivänä kuumuus otti melkoisesti voimille. Nyt tuntuu huomattavasti siedettävämmältä. Elimistö tottuu kuumuuteen. Eilen ja tänään juoksin pari kilometriä. Niin hikeen harvoin pääsee Suomessa kahden kilometrin lenkillä. Olemme lähes kahden kilometrin korkeudessa ja ilma on huomattavasti harvempaa näin korkealla kuin kotona.

Sotilasleiri, jossa olemme, on olosuhteisiin nähden varsin mukava paikka. On tilaa hyvin, sauna, ruoka on oikein hyvää ja suomalaisten joukko on hyvähenkinen. Tähän joukkoon on hyvä kuulua.

Olemme näinä päivinä valmistautuneet tehtäväämme. Olemme kuulleet Afganistanin tilanteesta, meille on opetettu turvallisuuteen liittyviä asioita ja olemme saaneet materiaalia, jota tarvitsemme. Päivät ovat kuluneet todella nopeasti.

Omalla puhelimella täältä ei kannata soittaa. Eikä puheluihin vastata. Niin kalliita hinnat ovat - maksua tulee noin euro minuutilta. Tekstiviestien lähettäminen maksaa noin 50 senttiä kappale - joten sekään ei ole aivan halpaa. Tekstiviestien vastaanottaminen on ilmaista. Parhaiten minut tavoittaa sähköpostilla - mieluiten osoitteesta jari.rankinen@kopteri.net. Sähköpostia pystyn lukemaan ja siihen vastaamaan luultavasti päivittäin, tai ainakin melkein.

Jumala on sama täällä ja Suomessa. Hänen sanansa lupaukset ovat voimassa täälläkin. Saa olla hänen turvissaan. Saa uskoa hänen Poikaansa, joka on luvannut olla kanssamme kaikissa päivissä ja tilanteissa. Saa olla matkalla kohti taivaan kotia. Tässä uskossa on turvallista olla.

1 Comments:

Blogger Markus said...

Tervehdys ”kaukopartiojoukot”

On hieno huomata, että tämä blogi vielä elää. Olisi aivan mukavaa, että voisit kertoa mahdollisuuksiesi rajoissa kuulumisia sieltä jatkossakin. Tekstistäsi kuultaa selvä lähetysnäky, Kristuksen lähetyskäskyn mukaan. Myös tämän sunnuntain evankeliumiteksti sopii hyvin aloitukseksi maahan jossa niin vähän tunnetaan kolmiyhteinen Jumala ja kielletään Jeesuksen Kristuksen Jumaluus (Joh.1:1-.) Ei sen parempaa turvaa voi olla kuin Jeesuksen läsnäolo josta saatte Suomalaisetkin rauhanturvaajat olla osallisia, onhan teillä siellä todellinen Kristuksen seurakunta kun sana ja sakramentit oikein Kristuksen asetuksen mukaan toimitetaan.

Isän haltuun.

Markus Ristimäki Nurmo

12:37 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home