torstaina, syyskuuta 21, 2006

Demareiden raaka linjaus

Vammalan sosiaalidemokraattien seurakuntavaalien työryhmän puheenjohtaja Unto Tupila ilmoitti eilen Alueviestissä, että kaikki sosiaalidemokraattien ehdokaslistan ehdokkaat ovat sitoutuneet kirkon ja piispainkokoukseen kantaan. Piispainkokouksen päätökseksi hän kertoi, ettei miespapilla ole enää oikeutta kieltäytyä yhteistyöstä vakaumukseensa vedoten. Hän mainitsi nimenomaan alttaripalveluksen suorittamisen yhdessä naispapin kanssa.

Unto Tupilan ilmoitus tarkoittaa, että kaikki sosiaalidemokraattien ehdokkaat lupaavat antaa minulle ja Markus Malmivaaralle - seurakuntapastorille joka on aikonut toimia samalla tavalla kuin minä - potkut, mikäli se on heistä kiinni. Kova ratkaisu. Kaksi pappia, jotka ovat yrittäneet palvella seurakuntaa niin hyvin kuin taitavat, joutavat mennä. Muut asiat merkitsevät kovin vähän - vain tämä yksi ratkaisee.

Monet ovat epäilleet, onko todella kaikilta kyseisen listan ehdokkailta kysytty, ovatko he tämän kovan ratkaisun takana. Tunnen listalta monia ja olin hämmästynyt lukiessani Unto Tupilan kirjoitusta. Epäilen itsekin, onko todella jokainen, jonka nimi listalta löytyy, valmis siirtämään kaksi pappia vakaumuksensa puolesta kaatuneiden joukkoon - kuten Alueviestin päätoimittaja kirjoitti. Jos kaikilta ei ole kysytty asiaa niin, että he ovat todella ymmärtäneet, mitä heiltä on kysytty, demareiden työryhmän puheenjohtajan kirjoitus on uskomaton.