torstaina, marraskuuta 20, 2014

Turvautuisitko häneen?

Tämä kirkkovuosi päättyy pian. Tuleva sunnuntai on kirkkovuoden viimeinen, tuomiosunnuntai, jota kutsutaan myös Kristuksen kuninkuuden sunnuntaiksi. Messuissa luetaan Raamatun kohtia, joissa puhutaan Jeesuksen paluusta ja tämän maailman päättymisestä.

Mitä jos tietäisit, että Jeesus tulee takaisin ensi maanantaina? Jos tietäisit, että muutama päivä ja sitten tapahtuu, minkä Raamattu kertoo kerran tapahtuvan: Jeesus palaa kunniassaan, hänen mukanaan on suuri joukko enkeleitä, kaikki kootaan hänen eteensä, kaikkien elämä arvioidaan ja tätä maailmaa ei enää ole.

Mitä tekisit, miten eläisit nämä päivät? Lähtisitkö lenkille ja pihatöihin kuten ennen? Tai työhön ja kouluun. Kenelle kertoisit, mitä kohta tapahtuu? Tulisiko yöllä uni? Rukoilisitko paljon? Varastaisitko toiselta? Puhuisitko perättömiä ja likaisitko toisen maineen? Antaisitko jollekin anteeksi? Uskoisitko häneen, joka palaa pian ja sanoo pelastavansa omansa? Turvautuisitko häneen?

Jeesus voi palata ensi maanantaina. Emme tiedä, eivät enkelit, ei hän itse, vain Isä Jumala tietää. Mutta tulee olla valmiina, odottaa ja varautua Jeesuksen paluuseen - valvoa - ja juuri siksi, ettemme tiedä, milloin hän saapuu. Se ei tarkoita, ettei lähde lenkille tai jättää koulun ja työn. Tai että valvoo öitä. Mutta valvominen tarkoittaa, että ottaa todesta, mitä Jumala sanoo. Ei voi antaa itselle tai muille lupaa elää ja tehdä toisin kuin mitä Raamattu opettaa. Valvominen tarkoittaa, että pyytää Jumalalta anteeksi – koska olemme tehneet ja teemme vastoin hänen tahtoaan. Pyytää anteeksi joka päivä ja voimaa elää paremmin Jumalan tahdon mukaan. Valvominen tarkoittaa, että on hänen turvissaan - hänen ristinsä turvissa - joka kerran palaa takaisin. Vain niin kadotuksen ansainnut pelastuu. Hänen turvissaan, hänen armonsa turvissa ja hänen rakkaudessaan on se, joka on kastettu hänen omakseen ja uskoo häneen.

Valvominen tarkoittaa tavallista elämää - työtä, vapaa-aikaa, harrastuksia, iloja, suruja, kipuja - ja siinä Jumalan sanan todesta ottamista, anteeksi pyytämistä ja häneen uskomista, joka on Pelastaja.