lauantaina, marraskuuta 29, 2014

Arvokas postaus

Eduskunta päätti eilen, että samaa sukupuolta olevat voivat Suomessa solmia avioliiton. Muutama minuutti eduskunnan äänestyksen jälkeen arkkipiispa Kari Mäkinen julkaisi facebookissa tekstin, jossa hän kertoi iloitsevansa täydestä sydämestään sateenkaariväen puolesta ja heidän kanssaan. Arkkipiispa otti voimakkaasti kantaa eduskunnan tekemän ratkaisun puolesta.

Eilen Suomen evankelisluterilaisesta kirkosta erosi eroakirkosta.fi-sivuston mukaan ja kautta 2.612 jäsentä. Ennuste on, että tämän päivän aikana erojia on noin 5.200. Yleensä tällaisina päivinä eroaa noin 300 kirkon jäsentä. Eroajia on siis kahden päivän aikana noin 7.200 enemmän kuin tavallisesti.

Suomessa työssäkäyvät ansaitsevat vuodessa keskimäärin noin 38.000 euroa. Nyt eronneissa on myös työttömiä ja eläkeläisiä, joiden tulot ovat selvästi pienemmät, mahdollisesti myös lapsia ja nuoria, joilla ei ole tuloja. Olisivatko keskimääräiset tulot nyt eronneilla ja eroavilla vuodessa noin 25.000 euroa? Keskimääräinen kirkollisveroprosentti on kirkkomme seurakunnissa noin 1,4.

Se arvio lienee oikea, että nyt erotaan kirkosta varsinkin Kari Mäkisen postauksen takia. Jos näin on, postaus maksaa kirkolle näiden kahden päivän aikana - mikäli yllä kerrotut luvut ovat oikein - noin 2,5 miljoonaa euroa. Tai ehkä 2 miljoonaa euroa - niissä, jotka eroavat nimenomaan nyt, on varmaan jonkin verran niitäkin, jotka eivät eroa arkkipiispan tekstin takia. Joka tapauksessa kallis postaus. Tietenkään kirkossa - ja varsinkaan kirkossa - ei kaikkea voi eikä saa laskea rahana.

Toivon, että ne, joille Kirkon usko on rakas ja tärkeä, eivät eroaisi kirkostamme. Ymmärrän kyllä niitä, jotka päättävät erota, enkä ajattele, että uskovan täytyy kuulua juuri Suomen evankelisluterilaiseen kirkkoon. Silti toivon, että Kristukseen uskovat eivät nyt eroaisi. Toivon myös, että jokaisella, jolle Kristuksen Kirkon usko on rakas ja tärkeä, on paikka, jossa elää ja kasvaa kristittynä. Tarvitsemme seurakunnan, jossa kuulemme Jumalan sanaa ja vietämme ehtoollista toisten uskovien kanssa.

1 Comments:

Blogger ETS57 said...

Tällaiselle konservatiiviuskovalle tilanne on hankala. Kirkon ylin johtaja on hylännyt Raamatun ja kumartaa maailmaa niin syvään kuin pystyy. Miksi minun pitää kuulua tuollaiseen yhteisöön ja tukea sitä. Mitä tällainen uskova voi tehdä tällaisessa tilanteessa? Minullakin on käynyt kirkostaeroaminen mielessä, mutta missä sitten voin kokea seurakuntayhteyden? Missä nautin ehtoollisen? Kuka minut siunaa haudan lepoon, mistä saan hautapaikan jne.

7:02 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home