lauantaina, syyskuuta 14, 2013

Armolahjoista

Olen jutellut muutamien ystävieni kanssa armolahjoista. Jos pitäisi tiivistää ajatukset armolahjoista seitsemään lauseeseen, itse ehkä kirjoittaisin nämä seitsemän vähän pidennettyä lausetta:

- Jumala haluaa, että hänen antamiaan lahjoja käytetään. Jumalan lahjat eivät ole jotakin epäilyttävää eikä niitä tarvitse pelätä.

- Armolahjoja on monenlaisia - jotkut niistä saimme jo silloin, kun Jumala loi meidät ja antoi erityisiä taitoja, joita meillä on. Mikä tahansa taito, joka on palvelee Jumalan valtakuntaa, on armolahja.

- Jumala lahjoja voidaan käyttää oikein tai väärin, hyvin tai huonosti, viisaasti tai tyhmästi, rakentaen tai hajottaen; Raamattu opettaa, miten lahjoja käytetään oikein, hyvin, viisaasti ja rakentaen. Tulee opettaa, mitä Raamattu opettaa armolahjoista - ja varsinkin ennen kuin käytetään lahjoja, jotka ovat joillekin vieraita.

- Armolahjat ovat sitä varten, että niillä rakennetaan seurakuntaa, Jumalan omien joukkoa.

- Armolahjat eivät ole ehto, että voi olla Jumala oma, tai mittari, miten rakas on Jumalalle tai miten lähellä on Jumalaa.

- Jumala puhuu Raamatussa ja armolahjat palvelevat parhaimmillaan sitä tarkoitusta, että Jumalan lupaukset ja kehotukset Raamatussa tulevat vielä tärkeämmiksi. Jumala voi puhua profetiassa ja usein puhuu mutta ei voi olla varma, että profetia on viesti Jumalalta; Raamatun lupauksista ja kehotuksista voi olla varma.

- Armolahjojen tehtävä on palvella varsinkin evankeliumia: että monelle selviäisi, mitä Jeesus on tehnyt kaikkien puolesta, ja tämä selviäisi vielä syvemmin. Meidän tulisi rukoilla lahjoja, jotka palvelevat tätä tarkoitusta.