maanantaina, toukokuuta 06, 2013

Onko joku saanut avun?

Olen kirjoittanut nettipäiväkirjassani joskus aiemmin selkä- ja jalkakivusta. Vaiva jatkuu. Sitä ei tunne istuessa, kävellessä eikä juostessa. Juoksin lauantaina Helsingissä puolimaratonin, eikä jaloissa tuntunut kipua. Mutta seistessä kipu vaivaa. Parikymmentä minuuttia seisomista paikallaan ja kipu yleensä pohkeissa, joskus pakaroissa, on aika sietämätön. Pastorin työssä joutuu usein seisomaan pidempään.

Selkä kuvattiin röntgenillä pari viikkoa sitten ja lääkäri katsoi kuvat. Niistä ei löytynyt syytä kipuun. Kaksi alinta selkärangan nikamaa on painunut mutta lääkäri sanoi, että se kuuluu jo tähän ikään. Voi olla, että jokin hermo on puristuksessa. Kiropraktikko on katsonut ja käsitellyt selkää ja jalkoja kaksi kertaa ja antanut jumppausohjeita. Ohjeita sain myös fysioterapeutilta. Täytyy tehdä liikeitä näiden ohjeiden mukaan ja toivoa ja rukoilla, että kipu lähtisi.

Onko jollakin muulla ollut samanlainen vaiva? Ja oletko saanut avun vaivaan? Mielelläni kuulisin, mikä auttoi. Sähköpostiosoitteeni on jari.rankinen@sley.fi ja puhelinnumeroni 045 359 7772.

Ennen lauantain juoksua kysyin lääkäriltä, kiropraktikolta ja fysioterapeutilta, onko mahdollista juosta noinkin pitkä matka, vaikka on tällainen vaiva. Kun on ilmoittautunut, ei tekisi mieli perua osallistumista. Kaikki olivat sitä mieltä, että voin juosta - kehottivat keskeyttämään, jos kipu tuntuu hyvin voimakkaana. Ei tuntunut. Jalkoihin sattui odottaessani lähtöä mutta ei juoksussa. Pääsin maaliin ja olin tyytyväinen aikaan - 1.57,57. Viimeiset pari kilometriä olivat kyllä raskaita - juoksin alussa omalle kunnolleni vähän liian lujaa. Helsinki City Run on hyvin järjestetty tapahtuma. Varmaan ensi vuonna uudestaan.