keskiviikkona, syyskuuta 09, 2009

Isien ja poikien leiri sekä ripari

Viime viikonvaihteessa olin isien ja poikien leirillä Karkun evankelisella opistolla. Vuosi sitten tällainen leiri järjestettiin opistolla ensimmäisen kerran. Sain vetää leirin yhdessä ystäväni Ari Kuuselan kanssa. Leirille osallistui 26 isää, poikia oli noin 40. On valtavan tärkeää, että isät ja pojat ovat ja tekevät yhtä ja toista mukavaa yhdessä. Erityisen tärkeää on, että isät ja pojat ovat yhdessä uskonasioiden äärellä. Että isät yhdessä poikiensa kanssa laittavat kädet ristiin, hiljentyvät kuuntelemaan Jumalan sanaa ja polvistuvat ehtoolliselle, sillä on suuri ja hyvä vaikutus poikiin.

Luimme isien kanssa leirin aikana muutaman kohdan Paavalin kirjeestä efesolaisille ja puhuimme niistä. Esimerkiksi näistä kohdista puhuimme: "Ja te isät, älkää herättäkö lapsissanne vihaa, vaan kasvattakaa ja ojentakaa heitä Herran tahdon mukaan" (Ef 6:4). "Miehet, rakastakaa vaimoanne niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi henkensä sen puolesta" (Ef 5:25).

Ensi vuonna isien ja poikien leiri on tarkoitus järjestää 4.-5.9. Tervetuloa! Leirille voi ilmoittautua Karkun evankeliselle opistolle (puh. 03 513 4151).

Ensi vuonna vedän myös rippikoulun - jos Jumala suo. Rippikoulu alkaa Karkussa opistolla tiistaina 27.7. ja päättyy konfirmaatioon sunnuntaina 8.8. Tiedätkö jonkun joka miettii, missä kävisi ensi kesänä rippikoulun? Tämä on yksi hyvä vaihtoehto - turvallinen rippikoulu, jossa opetetaan ja pyritään elämään todeksi luterilaista uskoa. Sen keskeisimmät asiat ovat Jumalan armo ja luottamus Jumalan sanaan. Leiri maksaa 300 euroa ja sille voi ilmoittautua opistolle. Vielä muutama paikka on vapaana.

Ensi viikonvaihteessa Karkussa opistolla on viime kesän opiston ripareiden jatkikset. Mukaan tulee paljon nuoria. Muistathan rukouksissa viikonvaihdetta. Kunpa osaisimme oikealla tavalla pitää esillä evankeliumia hyvästä Vapahtajasta, joka rakastaa. Sunnuntaina klo 11 opistolla on messu. Olet lämpimästi tervetullut yhdessä näiden nuorten kanssa kuulemaan Sanaa ja polvistumaan Herran pöytään.