perjantaina, kesäkuuta 05, 2009

Tennistä ja kalaretkiä

Tämä viikko on ollut paljon rauhallisempi kuin monet menneet viikot. Rästiin jääneet paperityöt ovat olleet mielessä ja vaivanneet. Nyt osan näistä olen saanut tehtyä. Papin työhön kuuluu myös toimistotöitä. Onneksi niitä ei ole työssäni kovin suurta määrää.

Tällä viikolla olen nöyryyttänyt itseäni. Pelasin muutama päivä sitten ystävääni Aleksi Kuokkasta vastaan tennistä, ja se oli nöyryyttävä kokemus. Nöyryytys jatkuu tänä iltana - ellei sade estä tätä kokemusta. Sovimme Aleksin kanssa, joka on puolisonsa ja lapsensa kanssa tämän viikon raamattukurssilla Karkun evankelisella opistolla ja joka on tenniksessä todella hyvä, että pelaamme illalla.

Huomenna Karkussa opiston rantakentällä on Karkkugospel-tapahtuma. Tapahtuman ohjelma löytyy osoitteesta www.nuorisosley.fi. Tervetuloa!

Tämän kesän suunnitelmiini kuuluu muutaman päivän kalareissu Enontekiöön. On kulunut jo useampi vuosi, kun olen viimeksi päässyt kalastamaan Suomen, Norjan tai Ruotsin Lappiin. Olen suunnitellut, että kesällä 2010 yritän järjestää miesten kalamatkan Lappiin. Majoittuisimme sopivassa paikassa - ehkä Enontekiössä Hetan kodalla, jos siellä on tilaa - ja kalastaisimme Suomen käsivarren tyven jokia ja järviä. Kävelemällä muutamia kilometrejä siitä, mihin auto täytyy jättää, pääsisi moniin paikkoihin, joissa luulisi olevan harjuksia ja taimenia. Täytyy tänä kesänä tutkailla näitä mahdollisia paikkoja.

Kalastusmatkalle voisi lähteä viitisentoista miestä. Perillä tämä joukko jakaantuisi ryhmiin, joissa on neljä tai viisi miestä. Eri päivinä ryhmät olisivat eri kohteissa. Kalastaisimme iltapäivät ja illat, saunoisimme yöllä, paistaisimme runsaita kalasaaliita, aamupäivällä söisimme aamupalan ja lounaan ennen kalaan lähtöä. Aamupalan ja lounaan välissä olisimme Sanan äärellä. Olisitko kiinnostunut lähtemään mukaan? Retki kestäisi noin viisi päivää. Jos olet, ota yhteyttä - jari.rankinen@sley.fi. Ilmoitan matkan tarkemman ajankohdan ja hinnan viimeistään pian sen jälkeen, kun olen tehnyt tämän kesän kalaretken. Ajankohta on varmaankin heinäkuussa.

Tulevana sunnuntaina 7.6. Markus Malmivaara toimittaa messun Karkun evankelisella opistolla. Markus on siis rangaistuksensa kärsinyt ja saa toimia jälleen pastorin tehtävissä. Monet - itse kuulun siihen joukkoon - ovat kyllä pitäneet häntä pastorina tänäkin aikana, jona hän on kärsinyt tuomiokapitulin määräämää rangaistusta siitä, ettei hän vastoin uskonvakaumustaan toimittanut jumalanpalvelusta yhdessä naispastorin kanssa. Messussa saarnaa Lasse Räty, joka pitää opistolla rippikoululeiriä. Lämpimästi tervetuloa myös tähän jumalanpalvelukseen.