maanantaina, joulukuuta 01, 2008

Toivottavasti selviää pian

Tein vähän yli kuukausi sitten poliisille tutkintapyynnön nettisivusta, jolla kerrotaan perättömiä väitteitä minusta - että kärsin vakavasta mielensairaudesta, olen sairaanloinen valehtelija ja olen entisessä työpaikassani Vammalan seurakunnassa syyllistynyt seksuaaliseen häirintään. Nettisivulla on julkaisu myös törkeä kirje, joka alkaa sanoilla "Sinä Perkele", ja kirjeen allekirjoittajaksi on laitettu minut. Minä en ole kirjoittanut tätä kirjettä, en edes osaa siitä. En ole koskaan lähettänyt kenellekään tällaisia kirjeitä.

Jotkut ovat kysyneet, missä vaiheessa poliisin tutkinta on. Joko poliisi on selvittänyt, mihin perustuvat nämä perättömät väitteet vai ovatko ne tällä nettisivulla kirjoittavan henkilön mielikuvitusta ja miltä tietokoneelta on lähetetty nimissäni julkaistu törkeä kirje vai onko kirjeen laatija sama henkilö, joka kirjoittaa kyseisellä sivulla? Olen tutkintapyynnön jättämisen jälkeen kerran viikossa soittanut poliisille ja kysynyt, miten asia on edennyt. Poliisi on kertonut, että asia on vireillä ja keskusrikospoliisi selvittää kirjeen alkuperän.

Ymmärrän, että poliisilla on paljon tekemistä ja paljon tärkeämpää tekemistä kuin tällaiset tutkinnat. Toivoisin, ettei tarvitsisi häiritä poliisia tällaisilla asioilla. Kuitenkin ajattelen, että kun joku levittää netissä perättömiä, raskaita syytöksiä tai laatii toisen nimissä törkeän kirjeen, on kyse asiasta, joka täytyy antaa poliisin selvitettäväksi.

Poliisi on luvannut, että asia selvitetään. Toivon, että se tapahtuu mahdollisimman pian. Toivottavasti ei tarvitse odottaa toista kuukautta.