lauantaina, joulukuuta 13, 2014

Hyvää, myönteistä

Kirkko, kristinusko ja Raamattu ovat aika usein esillä silloin, kun kielletään. Aika monilla on käsitys uskosta, että se lähinnä kieltää ja rajoittaa. Tai että usko merkitsee tarrautumista menneeseen, yritystä elää menneessä - mikä on tietenkin tyhmää - ja siksi tämän ja tuon kieltämistä.

Kyllä uskoo kuuluu myös kieltoja. Jumalan käskyt kieltävät ja rajoittavat, mikä on meille vahingoksi. Mutta kunpa osaisimme paremmin kertoa, mitä myönteistä uskossa on, mitä positiivista se antaa.

Viime päivinä on puhuttu paljon kahden ihmisen läheisimmästä suhteesta, avioliitosta, ja perheestä. On vedottu Raamattuun ja sanottu ei sille, että kaksi miestä tai naista elää avioliiton kaltaisessa suhteessa. Näin kuuluu sanoa, koska näin Raamattu sanoo. Mutta kunpa osaisimme sanoa, että Raamattu sanoo paljon muutakin, ja niin selvästi, että se kuultaisiin ja jäisi päällimmäiseksi viestiksi. Tarkoitan niitä myönteisiä asioita, joista Raamattu puhuu ja joita usko antaa. Esimerkiksi näitä:

Avioliitto on Jumalan lahja ja tehtävä. Avioliitossa Jumala liittää kaksi ihmistä yhteen. Jos ajattelen avioliitosta näin, ymmärrän syvemmin, miten hieno ja suuri asia avioliitto on - ei ole kyse vain kahden ihmisen sopimuksesta. Minun tehtäväni on hoitaa tätä liittoa. Saan luottaa Jumalan huolenpitoon, koska hän on luvannut olla omiensa kanssa ja pitää huolta. Miten hyvä asia tämä on niiden murheiden, huolten ja vaikeuksien keskellä, joita jokaisessa avioliitossa ja perheessä on. Jumala antaa anteeksi ja kehottaa meitäkin antamaan. Erinomainen asia kodissa. Syntini on sovittu ja annettu anteeksi, joka päivä on voimassa, mitä Jeesuksen risti sai aikaan. Saan olla Jumalan edessä vapaa siitä, mitä olen ansainnut. Koska olen saanut Jumalalta niin paljon anteeksi, en saa olla toista kohtaan kova ja armoton. Sana anteeksi on kodissa niitä tärkeimpiä sanoja. Juuri siitä, että saa Jumalalta anteeksi, saa voimaa pyytää ja antaa anteeksi. Raamattu antaa hyvät, turvalliset, elämää suojelevat ohjeet, miten elää. Se antaa hyvät ohjeet myös niihin lähimpiin ihmissuhteisiin.

Kunpa puhuisimme paljon näistä ja muistakin hyvistä asioista. Kunpa nämä saisivat enemmän tilaa lehdissä ja netissä.