perjantaina, kesäkuuta 03, 2011

Rolle tuli meille

Kerroin huhtikuussa, että menetimme Sakun - puolitoista vuotiaan mäyräkoiramme. En olisi uskonut, miten pahalta tuntuu rakkaan koiran menettäminen. Aika pian menetyksen jälkeen sovimme, että otamme uuden koira. Saimme Rollen, huhtikuun alussa syntyneen karkeakarvaisen mäyräkoirauroksen, kotiimme keskiviikkoaamuna. Rolle on hyvin rauhallinen kaveri. Ensimmäisen yönsäkin meillä se tyytyi nukkumaan kopassaan. Pariin otteeseen se taisi vihkua hetken mutta oli taas rauhallinen, kun laitoin käteni sängyltä sen koppaan.

Tässä muutama kuva Rollesta.Karkeakarvainen on varsin toisennäköinen kuin pitkäkarvainen mäyräkoira. Ajattelimmekin, ettemme ota liian Sakun näköistä koiraa. Saku oli Saku ja nyt meillä on toinen koira. Toivottavasti Rollestakin tulee mukava seurakoira kotona ja aina innokas metsään ja metsälle lähtijä. Yleensä karkeakarvaisella mäyräkoiralla on voimakkaampi vietti jäniksen ajamiseen kuin pitkäkarvaisella.

* * *

PS Olen seurannut rippikoulutunnin selvittelyä Torniossa. Tapahtumista kerrotaan mm. Kotimaan verkkolehdessä, www.kotimaa.fi. Olipa piispa Samuel Salmella erinomainen tilaisuus opettaa kristinuskon keskeisiä asioita: On taivas ja kadotus, ja on todellinen mahdollisuus joutua kadotukseen. Jeesus kuolemallaan sovitti sen, minkä takia jokainen ihminen on ansainnut kadotukseen. Jeesukselta saa synnit anteeksi. Anteeksiantamuksen turvissa ja vain sen turvissa välttää kadotuksen. Sen turvissa on ihminen, joka on kastettu Jeesuksen omaksi ja uskoo häneen. Joka torjuu Jeesuksen, torjuu pelastuksen.

Mutta piispa ei puhunut näistä asioista. Varmaan joku olisi suuttunut kovin, jos olisi puhunut.

Kotimaan verkkolehden mukaan Oulun piispa painottaa, että papin on opetuksessaan naispappeudesta liityttävä kirkon opetukseen. Näin asiat näyttävät menevän: Kun naispappeus tuotiin kirkkoon, annettiin lupa toimia vakaumuksen mukaan. Jos jonkun pastorin vakaumus esti jumalanpalveluksen toimittamisen naispastorin kanssa, pastoria ei pakotettu toimimaan vastoin vakaumustaan. Sitten siirryttiin siihen, että saa opettaa ja sanoa, ettei pidä naispappeutta Raamatun mukaisena, mutta ei sallittu toimimista tämän käsityksen mukaan. Niissä taistoissa, joita itse jouduin käymään, minulle tarjottiin monta kertaa ratkaisuksi sitä, että voit ajatella ja opettaa niin kuin ajattelet mutta messu on toimitettava naispastorin kanssa. Nyt ainakin Oulun piispan mukaan on siirrytty seuraavaa vaiheeseen: pastori ei saa opettaakaan, minkä on oppinut Raamatusta Jumalan tahdoksi.

Eivätköhän asiat mene samalla myös homosuhteiden, niiden puolesta rukoilemisen, niiden siunaamisen ja niihin vihkimisen suhteen.

PS 2 Sain sähköpostin, jossa minua moitittiin kovin siitä, mitä kirjoitin rippikouluun liittyvistä tapahtumista Torniossa. Sanottiin, etten voi tietää, mitä piispa Samuel Salmi on sanonut Torniossa ja mitä jättänyt sanomatta. Totta etten ollut paikalla siellä. Ajattelin tietysti, minkä viestin piispa antoi tiedotusvälineiden kautta. Hyvin harvat olivat paikalla Torniossa kokouksessa, paljon useammat lukivat, mitä tiedostusvälineet kertoivat. Jos piispa olisi halunnut käyttää tilaisuuden ja puhua suurelle yleisölle taivaasta ja kadotuksesta, varmaan se olisi onnistunut. Siihen olisi ollut monia mahdollisuuksia. Ilmeisesti piispa ei halunnut.

Pyydän anteeksi, jos annoin väärän todistuksen piispasta. Oikein hyvä, jos hän itse tilaisuudessa puhui taivaan ja kadotuksen todellisuudesta ja siitä, miten kadotuksen ansainnut pelastuu ikuiseen elämään.