tiistaina, toukokuuta 10, 2011

Hienoa jos voit rukoilla

Olen viime päivinä vastannut ensi kesän rippikoululaisten kirjeisiin. Tämä on hyvä tapa, jonka vanhempi pastori opetti minulle, kun siirryin Sleyn palvelukseen: rippikoululaisilta kannattaa pyytää kirje ennen rippikoulun alkamista. Näin nuoria oppii tuntemaan jo ennen kuin tapaa heidät ja heillä on tilaisuus kertoa odotuksistaan, toiveistaan ja siitä, mikä heitä harmittaa, kun he ajattelevat rippikoulua. Joidenkin on helpompi kertoa asioistaan kirjeessä kuin kasvotusten. Jotkut – yleensä pojat – saattavat kirjoittaa muutaman rivin, jotkut – nämä ovat yleensä tyttöjä – voivat kirjoittaa pitkän kirjeen. Varmasti joillekin kirjoittaminen on helppoa, joillekin paljon vaikeampaa ja vanhemmat saavat patistella kirjoittamaan.

Aikanaan minulle itselleni rippikoulu oli hyvin tärkeä. Siitä alkoi uusi vaihe elämässäni. Rippikoulussa uskonasiat tulivat tärkeiksi ja omakohtaisiksi. Muistan, että ennen rippikoulua mietin paljon, miten minun käy, jos kuolen. Pelkäsin, ettei minun käy hyvin. Joskus sanotaan, etteivät pojat mieti tällaisia asioita – heitä kiinnostavat vain jääkiekko, mopot ja tytöt. Oma kokemukseni kertoo muuta. Rippikoulussa löysin sen, että Jeesuksen turvissa minun käy hyvin. Hän pelastaa kadotuksen ansainneen. Hänen turvissaan olen, kun uskon häneen. Tämä on perusta, jolla on hyvä elää ja lähteä kerran tästä elämästä.

Pyydän sinua rukoilemaan ensi kesän rippikoulujen puolesta. Rukous vaikuttaa. Jos on rukousta, on paljon muutakin. Itse pidän rippikoululeirin Juhana Tarvaisen kanssa 26.7. – 7.8. Hienoa jos voit rukoilla myös tämän leirin puolesta. Rippikoulu on valtava mahdollisuus. Kunpa rippikoululaiset käyttäisivät tämän mahdollisuuden ja kunpa meillä vetäjillä olisi taitoa käyttää oikein tämä mahdollisuus.

Jos Jumala suo, pidän Juhanan kanssa rippikoululeirin Karkun evankelisella opistolla myös kesällä 2012. Se alkaa tiistaina 24.7. ja päättyy konfirmaatiomessuun sunnuntaina 5.8. Tiedätkö jonkun, joka miettii, missä kävisi tai missä hänen nuorensa kävisi vuoden kuluttua rippikoulun? Tämä on yksi hyvä vaihtoehto. Minulta voi kysyä lisää (puh. 045 359 7772 tai jari.rankinen@sley.fi). Ilmoittautua voi Karkun evankeliselle opistolle (puh. 03 513 4151 tai toimisto@keokarkku.fi). Ilmoittautua voi jo nyt ja se kannattaa tehdä. Leiri maksaa n. 300 euroa.