tiistaina, toukokuuta 05, 2009

Kuulumisia

Sunnuntaina ja eilen maanantaina olin Merikarvialla. Menen sinne myös tänään. Merikarvialla on ollut seurakunnan ja Sleyn järjestämät raamattupäivät. On ollut oikein mukava olla vieraana tässä seurakunnassa. Sanaa on julistettu ja Raamattua on opetettu. Jumala siunatkoon kylvön. Jos muistan oikein, olin vieraana tässä seurakunnassa viimeksi vuonna 1997. Siitä on siis pitkä aika.

Aamulla puhuimme Karkun evankelisen opiston emännän kanssa ensi sunnuntaista ja äitienpäivästä. Tuolloin opistolla on messu, joka alkaa klo 11. Messun jälkeen on tarjolla lounas. Lounaalle on vielä joitakin vapaita paikkoja. Ilmoittautua voi opiston keittiöön, puh. 03 5134 301. Lounas maksaa aikuisilta 15 euroa ja alle 15-vuotiailta 7,50 euroa. Perhelippu on 40 euroa. Tervetuloa!

Pari viikkoa sitten lähetin tulevan kesän rippikoululaisilleni kirjeen. Sain kertoa mukavan uutisen: ryhmämme konfirmaatiomessu elokuussa on Sastamalan keskiaikaisessa kirkossa. Myös muiden Karkun evankelisen opiston rippikoulujen konfirmaatiot ovat jälleen tänä kesänä Sastamalan seurakunnan kirkossa. Palataan siis käytäntöön, jonka mukaan Tyrväällä ja Vammalassa - Sastamalan edeltäjissä - on toimittu vuosikymmeniä. Viime kesä oli poikkeus. Silloin opiston rippikoulujen konfirmaatiot järjestettiin opiston rantaan pystytetyssä suuressa teltassa, joka oli sisustettu kirkoksi. En ole kuullut, että missään muualla seurakunta - tai kirkkoherran virkaa hoitava - olisi kieltänyt kirkkomme järjestöltä kirkon käytön konfirmaatiossa tai esittänyt sellaiset ehdot, joihin rippikoulun vetäjät ja monet rippikoululaiset vanhempineen eivät voi suostua. Nyt näin ei siis toimita Sastamalassakaan. Tämä on ilon ja kiitoksen aihe.

Sastamalan seurakunnassa on vajaan kahden viikon kuluttua kirkkoherranvaali. Ehdolla ovat Someron kirkkoherra Asko Ojakoski, Sastamalan kappalainen Jouni Pihlajamaa ja Hervannan kappalainen Ari Paavilainen. Rukoilen - kuten varmasti monet - että vaalissa tapahtuu Jumalan hyvä tahto.

1 Comments:

Blogger Kakkuri said...

Oltais me tultu telttailemaankin.
Teemu, rippikoululaisen isä

6:55 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home