tiistaina, huhtikuuta 07, 2009

Millainen on ihminen? Millainen Jumala?

Hiljainen viikko ja Raamatun kohdat, joita tällä viikolla luetaan, kertovat, millainen on ihminen. Joku kavaltaa, kun saa rahaa ja tukea kansanjohtajilta. Toi-nen kieltää koskaan tunteneensa, vaikka on kuljettu samaa matkaa useita vuosia ja vaikka hetki sitten vannoi, ettei koskaan kiellä tuntevansa. Joku luovuttaa ristiinnaulittavaksi säilyttääkseen suosion ja asemansa. Jotkut valehtelevat ja toiset jättävät parhaimman ystävänsä yksin. Ensiksi huudetaan: "Hoosianna", ja kohta huudetaan: "Ristiinnaulitse." Tällaisia me ihmiset olemme.

Hiljainen viikko ja tämän viikon Raamatun kohdat kertovat myös, millainen Jumala on. Hän suostuu kärsimään, pilkattavaksi ja kuolemaan. Tämän hän tekee meidän takiamme. Hän riippuu ristillä ja rukoilee armoa häpäisijöilleen. Hän suorittaa tehtävänsä loppuun ja niin tuo pelastuksen meille kadotuksen ansainneille. Hän on luotettava ja uskollinen. Hän rakastaa meitä niin paljon, että se tuntuu uskomattomalta.

Hiljaisella viikolla voimme syventyä siihen, millaisia me olemme ja millainen Jumala on. Vanhan kristinopin mukaan kristityn pyhittyminen on syvenevää synnin ja armon tuntemista. Opimme tuntemaan syntiä yhä paremmin, kun opimme tuntemaan, millaisia me olemme. Ja opimme tuntemaan armoa yhä paremmin, kun opimme tuntemaan, millainen Jumala on.

Olet lämpimästi tervetullut Karkun evankelisella opistolla pidettäviin pääsiäisajan jumalanpalveluksiin. Kiirastorstaina 9.4. klo 18.30 on ehtoollisenvietto. Lauantaina 11.4. klo 23 on pääsiäisyön messu. Maanantaina 13.4. klo 11 on sanajumalanpalvelus.