perjantaina, maaliskuuta 13, 2009

Kuopioon

Huomenna on tarkoitus nousta junaan ja matkustaa Kuopioon. Siellä on ilta opiskelijoille. Ilta alkaa klo 19 OPKO:n tiloissa Taivaanpakontie 1 A:ssa. Aiheeksi minulle on annettu Pelottaako Ilmestyskirja?

Sunnuntaina saarnaan Luther-säätiön Pietari-yhteisön messussa. Jumalanpalvelus alkaa klo 11 Kuopion adventtiseurakunnan tiloissa Saastamoisenkatu 10:ssa.

Kuopioon on mukava mennä siitäkin syystä, että se on äitini syntymäkaupunki. Kun olin pieni, kävimme Kuopiossa ainakin kerran vuodessa. Isovanhempani asuivat kaupungin keskustassa Puistokadulla. He ovat kuolleet ja puinen talo, jossa he asuivat, on purettu. Paikalla on nyt kerrostalo.

Viime sunnuntain evankeliumiteksti oli Luuk 7:36-50. Siinä kerrotaan syntisestä naisesta, joka tuli yllättäen Simon nimisen fariseuksen kotiin. Jeesus oli kutsuttuna vieraana tässä kodissa. Jeesus kertoi Simonille ja naiselle kertomuksen kahdesta, jotka olivat velkaa – toinen enemmän, toinen vähemmän – eivätkä pystyneet maksamaan velkaansa.

Mitä Jeesus tahtoi sanoa? Myös sen, että kaikki ihmiset ovat samanlaisia – syntisiä, pahaa tehneitä ja siksi velassa Jumalalle. Syntinen nainen oli tehnyt pahaa mutta niin oli myös hurskas fariseus Simon, talon isäntä. Ehkä Simon oli vähemmän velkaa Jumalalle kuin tuo nainen mutta kuitenkin velkaa oli niin paljon, ettei hän kyennyt maksamaan sitä. Kenelläkään ei ole varaa nousta toisten yläpuolelle, halveksia toisia, pitää toisia pahoina ja itseään hyvänä.

Luukkaan evankeliumin kohdassa kerrotaan, että Jeesus julisti syntisen naisen synnit anteeksi: ”Kaikki sinun syntisi on annettu anteeksi.” Niin, että Jeesus julistaa synnit anteeksi, pyyhitään pois ne velat, jotka olemme Jumalalle. Niin, että on saanut Jumalalta synnit anteeksi, pelastuu. Niin pääsee kerran Jumalan luokse ja saa elää ikuista elämää. Eikä muuta tietä Jumalan luo ole. Jeesus on sovittanut syntimme kuolemallaan ja siksi hän voi antaa anteeksi.

”Kaikki syntisi on annettu anteeksi.” Näin Jeesus sanoo myös sinulle. Saat luottaa Jeesuksen lupaukseen. Jokainen, joka luottaa siihen, omistaa syntien anteeksisaamisen ja pelastuksen.